donderdag, 07 juni 2018 07:41

Fietsteam boekt eerste succes in de strijd tegen vandalisme

Amper één maand nadat het overlastteam van de politiezone VIMA gestart is met haar fietspatrouilles, boeken ze al een eerste succes.
Dinsdagnamiddag rond 16u30, vlak na schooltijd, beschadigde een jongen een bushokje van de vervoersmaatschappij De Lijn aan het station in Vilvoorde. Met zijn fiets reed hij recht op het bushokje af en verbrijzelde zo het glazen paneel. Daarna nam hij te voet de vlucht. De beschadigingen werden kort na de feiten door het overlastteam vastgesteld.

 

Het overlastteam ging over tot nazicht van de camerabeelden waar de jongere herkenbaar in beeld kwam. Omdat het duidelijk om schoolgaande jeugd ging, besliste het overlastteam om de dag erna een oogje in het zeil te gaan houden in de omgeving van het station. Daar konden ze de verdachte na schooltijd opnieuw aantreffen. Het gaat om een minderjarige jongen uit Schaarbeek die in Vilvoorde school loopt. Hij werd overgebracht naar het commissariaat en verhoord. Hij zal zich op een later tijdstip met zijn ouders moeten verantwoorden voor het Parket van Brussel.

Volgens burgemeester Hans Bonte bewijst deze actie de kracht van de nabijheidspolitie en meer specifiek van het nieuwe overlastteam op de fiets. De burgemeester benadrukt dat dergelijke aanpak van overlast waarbij ook snel gesanctioneerd wordt, meer en meer de norm moet worden