woensdag, 13 juni 2018 14:30

Niet akkoord met je verkeersboete? Betwisten doe je via www.verkeersboeten.be.

Het overkomt zelfs de beste bestuurders wel eens dat ze een snelheidsovertreding of een andere verkeersboete in de bus krijgen. Dit is nooit een plezierige zaak, maar de zorg voor verkeersveiligheid blijft een prioriteit in de politiezone VIMA en ook over de grenzen van gemeenten – en zelfs landsgrenzen - heen.

Met de invoering van het crossborder-project werd werk gemaakt van een geautomatiseerde verzending om de administratieve werklast en papierberg te verminderen bij de politie, parketten en politierechtbanken. Niet alleen zullen op deze manier tal van bomen gespaard worden, maar zodoende kunnen de medewerkers van politie en justitie zich meer concentreren op hun kerntaken zoals het vaststellen, opsporen en vervolgen van misdrijven.

Belangrijk gevolg hiervan is dat de verwerking niet meer in de politiezone gebeurt en dat betwistingen gedaan moeten worden op de website www.verkeersboeten.be. Ook het callcenter 02 278 55 60  staat tijdens de kantooruren steeds klaar om uw vragen te beantwoorden. Het heeft dus geen zin meer om onze medewerkers te bevragen, want zij hebben geen zicht op de toestand van je dossier.